Asparagus with vinaigrette is the asparagus appetizer par excellence. If made with tomatoes, onions or herbs – then a firm but not too grassy Sauvignon blanc, around 1 or 2 years old, is an ideal choi
A rustic but no less delicious way to enjoy fresh asparagus. This pairs so well with a strong, dry Riesling, 2-3 years old and structured with harmonious acidity and distinct fruitiness. Grüner Veltli
The creativity in Austrian cuisine today is showing more and more interesting asparagus and fish combinations. Креативная автрийская кухня изобретает сегодня все больше новых интересных комбинаций спа
Austria's rivers and lakes are amongst the cleanest in the world. © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie The majority of these lakes claim the purity of drinking water, and the countless brooks and rive
The richness of the sauce and the side dishes have an impact on the choice of wine. © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie Rich, creamy and cheese based dishes complement the taste profile of fruity whi
Recipes with mushrooms demand consideration when choosing the right style of wine. Generally speaking, white wines with very crisp acidity or mineral character, or red wines with gripping tannins, ten
Offal includes the sweetbreads, liver, kidneys and brain. © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie The choice of wine is dependant upon the method of preparation, along with the selected sauce. There is n
Нижняя Австрия (Niederösterreich) © Austrian Wine / Brunnbauer Нижняя Австрия (Niederösterreich) Геологическая структура Нижней Австрии включает следующие формирования: Молданубская зона, Мораво-Силез
Мягкие сыры с красной культурой визуально сильно отличаются друг от друга. Они варьируются от небольших круглых головок до сыров в виде квадрата или кирпича. К нему относятся: Австрия Шлирбахер, Шлосс
В нашем издании мы разделили сыры по группам в соответствии с тем, как они различаются в повседневном потреблении. В профессиональном мире существуют помимо этого несколько других схем для классификац
This favourite Vietnamese recipe bathes the tender flesh in a pleasantly sweet flavour by adding sweet ingredients. The admixture of pepper or a little chili provides a bit of zip. Depending on prefer
The unsalted Indian cream cheese ‘Paneer’, made from full-fat cows’ milk, is often marinated, sometimes spiced with chilis and then grilled over charcoal, skewered together with green bell peppers. Gr
The chicken is marinated with spices in sauces rich with umami flavours, before it is grilled on a spit. The sweetish-spicy peanut sauce expresses itself as creamy & full-bodied; white wine with a sub
When pork belly is cooked gently enough for long enough, some of the fat diffuses into the muscle tissue and makes it meltingly tender. During the subsequent roasting, a crispy crust forms, which in C
Three fiery spices dominate this tofu dish, which according to legend comes from Chengdu in the Sichuan province of China: chili, black pepper and the numbing electrifying effect of Sichuan peppercorn
This ensemble of fermented vegetables – Chinese cabbage & radish – is served in Korea along with many diverse foods; even soups are flavoured with it. The most prominent spicy flavours are ginger, gar
A variety of curry spices, cashew nuts and raisins transform this lamb stew into a harmonious festive meal. The rice is fried before cooking, which gives it a nutty aroma, saffron additionally refin
Wagyu beef is abundantly and delicately marbled with fat, which makes it melt like butter so beautifully on the tongue. It has a slightly sweetish, subtle flavour, which can be best accentuated by bri
The most important factor in the texture of the briefly roasted beef is the marinade, which tenderises the meat. In addition to soy sauce, ginger & garlic, the marinade often will contain fruity pear
Thai curry combines the sweetness of coconut milk with the spiciness of chili, ginger, onions and often garlic as well. Lemon grass brings freshness, while fish sauce & curry spices add piquancy. When
Нежный способ приготовления концентрирует и усиливает характерный вкус рыбы и морепродуктов. Зеленый лук и имбирь дополняют перечнолимонные нотки. Хороший вызов при подборе вина! Удачные сочетания © A
Острый чили делает задачу сочетаемости с белыми винами чрезвыйчайно сложной, но все-таки решаемой! Белые вина с хорошей плотностью, некоторой выдержкой и интегрированной кислотностью, например грюнер
Непростая задача для сомелье: хрустящая и обильно приправленная специями корочка, нежно запеченное мясо и яркий, немного сладковатый соус (например, сливовый или из черной фасоли). Удачные сочетания ©
Ингредиенты, обжаренные в кляре темпура, сохраняют чистый и настоящий вкус; в особенности овощи остаются несолеными и нежными. Выбранное вино, соответственно, должно обеспечивать баланс — оживлять блю
In a typical wok dish, the use of umami-rich soy sauce or oyster sauce is the deciding factor in determining wine selection: the more intensely they are present, the more robust the wine should be to
Приготовление на пару выводит на первый план вкус начинки, которая должна помочь определиться с вином. В идеале выбранное вино должно покрывать широкий спектр вкусов. Удачные сочетания © Austrian Wine
Характер этого креветочного блюда определяется жгучим, острым чили или перечной пикантностью соуса из черной фасоли. Удачные сочетания © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie Удачные сочетания Что может
This dish combines sweetness, fruity acidity and above all fiery spice, which poses a particular challenge to the wine accompaniment. Here one needs either residual sugar, extract or maturity. Pairs w
Depending on the size of your birds, figure two quail per person for a generous main course; if there are multiple courses to the meal, one quail will suffice. One partridge will furnish a single dine
The key to this dish is the delicate herbal cream sauce, which can be easily adjusted for various types of meat (red deer, roe deer, hare, Burgunderbraten). For young venison, the most delicate spicin
A fabulous dish found on every menu during the asparagus season – but not an easy one when it comes to recommending wines to accompany it. Потрясающее блюдо, которое можно обнаружить в каждом меню во
The roasted, buttery aromas of this asparagus classic make wine matching easy. Жареные, маслянистые ароматы этого классического блюдюда из спаржи легко сочетать с винами – зрелые образцы трех-пяти лет
Buttery creaminess, smooth strength, perhaps with a bit of cheese – with Risotto, light wines haven't a chance! Маслянистая сливочность, уравновешенная сила, возможно с добавлением сыра – у легких вин
Pork goes best with a youthful white wine, particularly a classically dry but full-bodied Grüner Veltliner or Welschriesling. Pairs well with: © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie Pairs well with: Grü
What's the best wine to pair with this rice and meat dish? It's not an obvious choice, but a fresh white wine with balanced acidity generally goes well with Reisfleisch. Pairs well with: © Austrian Wi
При урожае объемом почти 2,4 млн. гл нынешний год лишь немного уступает средним показателям последних пяти лет, даже с учетом того, что основной сорт винограда Грюнер Вельтлинер пострадал от опадения
Это почти свехъестественно - года, оканчивающиеся на девятку! Легендарные австрийские винтажи c цифрой 9 соответствуют своей высокой репутации даже в новом тысячелетии. Все началось с 1959 года, когда
В 2012 году объем урожая австрийских вин по оценкам составил почти 2,1 млн. гл, что значительно ниже средних показателей последних лет. Причиной этому послужили в основном поздние заморозки в мае, кот
Österreichische Winzer und die Freunde ihrer Weine können sich über den Jahrgang 2015 freuen. Nur sehr vereinzelt wurden Weinbaugebiete durch Hagelunwetter empfindlich geschädigt. Der Jahrgang 2015 st
Ein Weinjahr als Achterbahnfahrt: So wird 2016 den österreichischen Winzern und Weinfreunden wohl in Erinnerung bleiben. Am Ende stehen gute bis großartige Qualitäten in Weiß, Rot und Süß teils sehr g
Nach den bekannt schwierigen Witterungsverhältnissen im Sommer und Herbst 2014 hatte Österreichs Winzerschaft in den Weingärten alle Hände voll zu tun, um gesundes und reifes Traubengut zu gewinnen. M
1999 Урожай-1999, составивший почти 2,8 миллиона гектолитров, был на 4% больше предыдущего года. Причиной этого увеличения стало то, что мороз не нанес серьезного урона в основных винодельческих зонах
1979 Довольно длительные периоды холодной погоды, а также более влажная относительно нормы весна привели к позднему вегетативному развитию. Однако продолжительный период ясной погоды с высокой темпера
1989 Ранее появление почек, позднее цветение и довольно дожливое лето сменились прохладной, ранней осенью и, наконец, великолепным бабьим летом. Погода была весьма контрастной. Несмотря на посредствен
В 2001 году виноградники общей площадью 46,2 тысяч гектаров (-1%) произвели 2 530 600 гектолитров (+8%) вина. Этот результат на 5% превышает среднегодовой показатель в 2 418 000 гектолитров. 1 759 200
В 2000 году объем выпуска составил 2,34 миллиона гектолитров, что на 3% меньше среднего показателя в 2,4 миллиона гектолитров и на 17% меньше предыдущего года. Погода Этот спад был вызван солнечной и
Эта информация доступна только на английском языке. Vintage Typ Wachau Kremstal Traisental Kamptal Wagram Weinviertel Carnuntum Thermenregion Burgenland Steiermark Wien 1999 white red sweet 19 - - 18
От глубокого удовлетворения до эйфории – такой спектр чувств выражают виноделы во всех винодельческих зонах Австрии. Таков на начало ноября вердикт по винтажу-2006, который сейчас подходит к завершени
Винный урожай этого года в Австрии оказался тонким и фруктовым. Важные аспекты винтажа-2007 кратко изложены следующим образом. Урожай, в целом, был собран до конца октября. Фактически, основные объемы
После трудного периода с небольшими объемами винограда последних лет австрийский урожай 2011 года представляет элегантно сбалансированные белые вина и превосходно созревшие красные. Со сбором урожая л